Впливайте

Виктор Рыбаков
Як  часто  нас  оточує  суспільство,
Не  зовсім  нам  приємних  громадян -
У  побуті, на  праці, по  сусідству,
Не  схожих  аж  ніяк  на  християн.

А  нам  цуратись  товариства  злого, -
Таку  пораду   Біблія  дає,
Воно  бо  відвертає  нас  від  Бога,
І  в  світі  добрі  звИчаї  псує.*

Але  чи  зАвжди  ми  повинні  бігти,
Щоб  чистоту  і  віру  зберегти?
Бо  ж  мусимо  ми  жити  в  цьому  світі,
І  як  Христос, цей  світ  перемогти.

Тому  потрібно  нам   розпізнавати
лжевчИтелів, що  єрессю  у  гріх
відводять  світ, і  нам  їх  уникати,
І  Слово  Боже  знати  краще  них.

І  бути  у  омані  нам   не  можна,
Щодо  своєї  впевненості  в  тім,
Що  ми  мудріше  навіть  Соломона,
І  майже, як  Давид  уже  святі.

Бо, якщо  Біблія  дає  веління,
Себе  нам  від  розпусти  зберегти,
А  ми  своє  цінуємо  спасіння,
Нам  від  лихих, розумніше  піти.

Але   буває  часто   неможливо,
Нам  товариство  обійти  лихих,
Тоді  у  вірі  будьмо  не  хитливі,
Якщо  ми  залишаємось  між  них.

І  нам  лишатись  в  товаристві  злому,
Лише  тоді  можливо, якщо  ми,
А  не  вони  на  нас  будуть  вагомий,
І  дійсно  вирішальний  мати  вплив.

А  вплив - не  тільки  в  гарній  поведінці,
Не  лиш  пасивне  праведне  життя,
Він  полягає   у  активних  діях,
Які  чіпляють  й  грішників  серця.

І  кожен  раз  нам  треба  розуміти,
Які  з  нас  дії  вимагає  Бог,
І  через  що  тут  можна  проявити,
Нам  співчуття, і  милість, і любов.


І  не  чекати  слави, чи  пошани
від  світу,  бо  у  нас  одна  мета, -
У  тім, щоб  люди  кращими ставали,
А  значить  наближались  до  Христа.


*Перше  до  Коринтян 15:33 «Не дайте себе звести,
товариство  лихе псує  добрі  звичаї!»