Письменник, лiрик та байкар...

Владимир Прохода
       З нагоди 100-річчя з дня народження
        Анатолія Денисовича Косматенка:

Письменник, лірик та байкар,
Людина щира і чудова,
Його навчила рідна мова
Розвинути свій божий дар.

Давав натхнення рідний край
Та сни казкові отча хата,
Іще життя, що так багате
Сюжетами, лише збирай...

І він збирав, писав нам твори,
В них гострим словом володів
Та ображати не хотів
Тому й тварини в них - актори.

Хотів покращати життя
Простих людей і України,
Щоб берегли ми, як перлину,
Відкрили душу і серця...

Тому ж вшануємо митця
За його вдячне відчуття!

 П.В.М.      2021 рік