Про книгу на украинском

Токарева Анастасия
Про книгу вже багато що сказали
I мало хто їх зможе полічить
Бач, книга - це знання мiцнiшi сплава.
Книги iз розумом ніхто не розлучить.

Як відкриваєш ти новесенький підручник:
У ньому все цiкаве та стійке,
Ніколи не замислювався, учень,
Що кожна букова знання тобі дає.

Чи був колись школяр, що дійсно вдячний книжці
I від захоплення новим ніщо не відірве?
А якщо чесно, школярі, читайте книжки,
Лише тоді захоплення знанням до вас дiйде!