Дай Боже...

Людмила Лашкул 2
Дай Боже країні моїй неквапливого миру,
Дай спокою на ніч, де страху нема.
Дай Боже на завтра надії і віри -
щоб наші молитви не зникли дарма.

Дай Боже, щоб вщухла облуди полова,
щоб вік двадцять перший свист кулі не знав.
Щоб страхи нападу зосталися словом,
і всіх боронь Боже від слова "війна".

Дай Боже, щоб світ не пішов по спіралі,
щоб клятий двадцятий вік не повернувсь...
Щоб наша планета не зникла в астралі,
бо справ Чингизхана схотілось комусь...

Дай Боже, щоб зникли імперські замашки,
щоб танкам не мчать по озимим полям,
щоб замість траншей розквітали ромашки,
а жінка б співала над сплячим малям...