Криниця без води

Станислав Калиниченко
Двір повитий ранковим туманом,
Тином глеки великі  й малі.
І розбита макітра з тюльпаном,
Одиноко стоїть на столі.

Все забуте, занедбане дітьми,
Вже ніхто не приходить сюди.
Засихає бузок під воріттям,
І криниця стоїть без води.

А весна шаленіє,  буяє,
В білім цвіті вишневих садів.
Гріх тяжкий, коли хтось забуває,
Своїх предків - батьків та дідів.

Заросли полинем–кропивою
І хатина стара, і село.
Не цінуємо те, ми з тобою,
Що життя на землі нам дало?

Рідна хата сумує,я знаю,
Серед пишних садів повесні.
І лунають під вечір із гаю,
Рідні серцю, знайомі пісні.