Життя е нерв борнi...

Павло Гай-Нижник
                *   *   *

Життя є нерв борні, а не струна для гри
У ямі для оркестри й співу на годину,
Він – тятива, що скручена у жилу на вітри,
Зсудомлена в півмісяць спружену тичину.
Воно – розіп’ятий струм знизу й догори,
В початку і кінці – лез-нитка для розти;ну
І пульс на луку долі, звиті в ґерць шнури
До кривиці буття – від роду й до спочину.
Вся пружність і вузли – лиш зашморги ятри,
Не вістря стріл – рубці їх зточать пуповину
До луску. Зрив в боротьбу – є заповіт пори:
Не дихати вогнем, – Творити гартом чину!

                Павло Гай-Нижник
                12 грудня 2021 р.