Лето

Драгана Старчевич
Плавим небом птице лете
Ветар облаке им плете
Од сунчевих топлих зрака
Да их греју усред мрака

Очи су ми скроз зелене
Ко далеке успомене
Ветар носи ми у лице
Смешне сузе радоснице

У мом оку слика склиска
Око мене море блиста
Срећи мојој нема краја
На пучини уздисаја.


Београд, 14. 12. 2021.