Розкажи менi, вiтер...

Сергей Вощаный
Розкажи мені, вітер,
Що ж то коїться в Світі?
Ти літав у Долині
Над тілами загиблих.

В тому, в цьому столітті
Там, у небі блакитнім,
Птах свободу на крилах
Ніс, щоб ми були вільні.

Оживала Долина,
Та знов мертвой ставала
І нове покоління
Лиха доля спіткала.

Гарні хлопці й погані
За свободу воюють…
На чиїм боці правда?
Їх і бог не розсудить.

Не вщухатимуть війни,
Та не зміняться гасла…
Розкажи усим, вітер,
Що свобода примарна.

                28.X.2016р.