У переддень святого Миколая

Влад Селезнев
У переддень святого Миколая
Спрошу його, Він про важливе знає
Всё те, що я молю і що плекаю:
Даруй, Святий, ми разом добре знаєм.

Чого ми варті і чого слід стидатись,
Куди рушати, дружити з ким і знатись.
Ти розумієш... І статус Твій шляхетний
А я в дитинстві був ще той бешкетник.

Частіше розги замість подарунків...
З них я ліпив піратів обладунки...
Дитинство давнє... Добре пам'ятаю...
І знаю я, що ти чудово знаєш...

Часи минули, чимало їх промчало.
В житті буремному добра і лиха стало.
Втрачали ми, та дехто нас так втратив.
Мій шлях трива, й досі я не стратив...

А нині в храмі, ікона  Миколая...
Молю єдине, про те всі рідні знають.
Най буде мир, здоров’я, радість й щастя...
Най будем ми! Геть від землі ненастя!