янгол Рiздва...

Людмила Аристархова
янгол Рiздва прилетiв до хатини
ніч оживає
срізь хуртовину лине до серденька
лунна соната,
начебто ненька, те щастя крилате…
звістку принесли волхви до світлиці
світло небесне, то волі живиця…
поруч зі стійлом знайшлось немовля –
нічка зомліла,натомість зоря
благословила ту Радість Велику,
ніжністю вкрила,
доторкнувшись смиком
струн тих життєвих – надій на спасіння,
щастя в оселях, віри з прозрінням…
ой, які щедрі дари немовляті:
золото, ладан, смола благодаті –
царської влади /знак/ та священства
досить страждати, геть фарисейство…
краще в святвечір очистись духовно,
слухай предтечу, бо він невідмовний…
янгол та дзвони уславлюють Бога,
зорі в долонях з неба нічного,
ще й зоряне сяйво та радість Різдва
жвавіш величаймо під співи волхва…


художник Наталя Курій – Максимів

25.12.2021