Марево

Мироненко Анатолий Анатольевич
То ж де свобода: жити с краю,
Чи на майдан йти з усіма?
Душею й серцем відчуваю:
Не там, не там її нема.

Свобода, є лише уява,
Допоки ти, у неї - хлоп.
- То ж, хлопці, в чому ваша слава? -
Питавсь дізнатися Езоп.

Не має відповіді й досі.
Лише, є марево століть.
І, начебто, усі дорослі,
Але і досі всім кортить...