Свято новорiччя

Виктор Рыбаков
Окрім  свят  важливих, релігійних,
Ми  такОж  святкуєм  новий  рік,
Бо  для  нас  він, це  не  просто  зміна
чАсу, що  нагадує  про  вік.

І  було  б  не  варто  святкувати,
Те, що  рік  новИй  нам  принесе,
Бо  напевно  це  не  можна  знати -
Лиш  одному  Богу  звісно  все.

Але  святкувати  новоріччя,
Надзвичайний  є  для  нас  резон,
Бо  воно  вже  два  тисячоліття,
В  непорушному  зв’язку  з  Різдвом.

А  Різдво - великий  є  початок,
НОвої  епохи  на  землі,
Боговтілення  і  благодаті,
Що  дає  спасіння  у  Христі.

Тому  новий  рік  цілком  втрачає,
Без  Різдва  все  значення  своє,
Він  бо  лиш  життя  нам  відбирає,
На  новЕ  ж  надії  не  дає.

Але  ми  причетні  ще  до  світу,
До  всьогО, що  діється  навкруг,
І  на  краще  в  ньому  щось   змінити,
Завжди, собі  ставимо  мету.

І  сьогодні  в  церкві, перед  Богом,
Кожен  з  нас  дає  немов  би  звіт -
Що  зробив  у  році  я  старОму?
І  який  приніс  духовний  плід.

Тож  цінуймо  час, бо  дні  лукаві,
І  хай  рік  новИй  не  промине,
В  метушні, у  неважливих справах,
У  турботах  тільки  про  земне.

І   давайте  більше  керуватись,
Тим, що  заповідано  Христом,
І  про  добрі  справи  піклуватись,
Що  за  нами  в  вічність  йдуть  слідом.