Щоб стали щасливими кроки

Четырко Наталия
А знаєш, часу, взагалі, небагато,
і місяці вже  неподільні на тижні.
Я швидше  б воліла ніколи не мати
речей  багатьох — тільки  б добре всім ближнім...

Так лоскотно ніжить погодою жовтень,
світанки на морі —  лиш згадка  на фото
/нехай в  телефоні їх декілька сотень/,
та зараз у кадрі — дерев позолота.

І речі  зимові  на старті сезону,
а тільки-но шкіра рум'янилась сонцем,
та листя  кленове вже вкрило газони
і хмари до неба пішли в охоронці.

Насупляться ранки,  затягнуться ночі,
і січень невдовзі почне все спочатку —
от тільки у паспорт дивитись не хочу,
там фото не краще.. не з тих, що "на згадку"...

...але є константа... чи  хочу,  щоб стала
такою — миттєвість, рефреном у вічність
Це мить, коли щастя теплом огортає,
закресливши глузд, реалізм і практичність...

Коли розумієш чому і для чого,
коли відправляєш хвилини  в безмежність,
коли і дрібниця вартУє цілого...
і  ти потрапляєш до щастя  в залежність ...)

...бувають хвилини  найдовшим мірилом
/нехай неподільні на дні і на роки/
А вітер... — той знайде  потрібні вітрила,
чи спину... щоб стали щасливими кроки...

16.10.2021