Смiшинка Чому дощ зрання, вiдлига? ДеСнiжинкиЛьод

Юрий Сафроненко
От так й диво! Де зима?
Де пухата бахрома?
Чому дощ зрання, відлига?
Де сніжинки, льод та крига?

...Забодали бога скарги,
Вiн гука усiх до Сва-рги:
- ДідМорозам фсiм завдання -
Лантухи набити зрання,
Понасипати в пакунки
Рун сніжинки-візерунки.
Заметілі та позьомки
Заховати у котомки.

І хутчніше долу разом,
Фсіх засипать сніжним джазом!
Городити перемети,
Кленам білі еполети.
Срібна диво бахрома
Вам доречи недарма!

Фсіх послав, а сам чекає,
Коли знову хтось гукає:
- Та зробіть вже зиму нам!
Годі вам вже, брехунам!.

Янголят знов вiн гукає:
- Що там трапилось? - питає.
Що там низом? Де зима?
Дід Мороз не там хіба?

Тi - у пошуки! - Немає!
Де Мороз? Ніхто не знає!
З буди цуцик вигляда
Та мерщій відповіда:

- Інтернетом знервувався,
В холодильник заховався
З ноутбуком вщент пропав,
Як ай-тi-примара став!

...Як за вікнами відлига,
Та стає водою крига,
Знайте, люди, Дід Мороз
В iнтернет погряз всерйоз!

Морозильник відчиняйте,
Дід Мороза виганяє!
Інтернет для Дід Мороза
Не спокуса, а загроза!

З новими можливостями 2022 вас - не робити старі дурниці!

Дитячий поет =GoldKing=
http://stihi.ru/2022/01/02/6331