Маёй краiне незалежнай

Воронова Лилия
Тваю свабоду і незалежнасць,
Дзяды з бацькамі здабывалі.
Крывёю з потам па зярнятку,
З калоссеў моцны сноп звязалі.

Стаяць яму, карміць Радзіму,
Здабыты мужнасцю на вякі,
Не ўпасць зярнятам на чужбіну.
На роднай прарастуць зямлі.

Ён наша моц, дзяржавы сіла,
Нязломнасці апоры шчыт.
Народ як сноп, а з ім Айчына,
Нясцерпюць груката капыт.

Не аддадуць больш незалежнасць,
Няхай не замахваюцца на яе.
Крапчээ сіла, моц і мужнасць,
У краіне як ржаным снапе.

04.01.2022 г.