Изгоря душичката ми - 9. 01. 2022

Евгени Алексиев
Изгоря душичката ми

Изгоря душата ми отдавна примирена
и в краищата, и в сърцевината й една,
дали частичка там остана малка, но зелена,
с която към живота мога да се възродя.

Горя във време сякаш неизвестно,
защо, кога и как, в каква беда,
сърцето също тръгна някакси несвойствено
и то, горкото, май почти съвсем си прегоря.

Не, няма нищо тайно и случайно,
защо, кога и как, в какви беди,
дали останало само е кътче там зелено,
ще стигне ли то изгорялото да възроди.

Аз знам кога, защо и как душичката ми изгоря.
И знам, че сърчицето ми и то почти си прегоря.


9.01.2022

944