Шонкалымаш

Аркадий Букетов-Сайн
Галактика.
Кече.
Ш;мбел Мландына...
Шонет да ;рат —
Пеш кумда ош т;ня.
Сандалыкын уке
Т;;алтыш,
Мучаш.
Пала лач п;рдаш,
Вашталташ,
Вия;аш.

Айдеме лияш,
Ой, о;ай путырак.
Улам кеч изи пеш —
Сандалык (пурак.
Ушем авалта
Чумыр макрот;ням,
К;леш —
Пурен
М икро т;н шке
Кертам!