Жеко в душата ми

Величка Петрова
ЖЕКО В ДУШАТА МИ

Той ми носи
извор бистър,
чист,
животворни думи
ми говори.
Кротък и смирен –
небесен лист,
душата си от Бога
ми отвори.

Аз плачех.
И видях,
до ангел е.
Моя кръстен брат,
приятел също.
Гледаше ме
весел,
благ
и драг.
С картините 
усмихваше се в къщи.

А музиката му
е в мен
копнеж.
с блаженството
събрала стих на песен.
Духът му
влиза вече
в нов градеж
от чистота
божествена
понесен.
   28.01.22г.