Дивлюся, думаю, гадаю...

Владимир Прохода
Дивлюся, думаю, гадаю
Про нашу Неньку, край, село
І біль великий відчуваю
За те, що буде, що було...

Гірка ця Правда і колюча,
Її б змінити я волів...
Земля ж найкраща та родюча,
Люд неибоїться мозолів.

На своє горе дуже щирий,
Та вірить ще в палкі слова,
Вони нам розум задурили,
Комусь гетьманська булава...

Немає ладу, тому й миру,
Ще більше сиріт, юних вдів,
Майбутнє зводим у могилу,
Батьки лишаються синів...


 П.В.М.     21.01.2022г