Терзич Неделько, Сербия

Рахим Карим
Терзич Неделько 1949-жылдын 12-майында туулган. Сербиянын Сремска-Mитровица шаарында жашайт. Балдар жана жаштар ;ч;н 34 ыр, проза жана драма китептеринин автору. Анын китептери француз, грек, болгар, словен жана македон тилдерине которулган. Биринчи ырлары 1967-жылы балдар журналында жарыяланган. Сербияда жана чет ;лк;л;рд; 50д;н ашык адабий сыйлыктардын лауреаты. Войводина Жазуучулар Союзунун жана Сербиянын Жазуучулар союзунун м;ч;с;. Белградда археологияны изилдеп, андан кийин Сремска-Митровица театрынын директору, "Сремска новине" гезитинин башкы редактору болуп иштеген. Учурда "Сирм" басмасынын башкы редактору. 9-Санкт-Петербург эл аралык китеп салонунун катышуучусу (2014).

Терзич НЕДЕЛЬКО

КАЙГЫЛУУ С;З ОЮНУ

Уядагы асман
Асмандагы уя
Уядагы тешик
Уянын жанындагы булут
Шамалдагы уя
Уясы жок куш.

Англис тилинен Рахим КАРИМ которгон.