Лежат на белом покрывале два народа

Елена Полищук -Зелинская
Червоні ягоди калини  на снігу
Розсипались, неначе каплі крові
А я ненавиджу ,ту новую війну
Бажаю всім, щоб всі були здорові.

Заплакала мала дитина  на руках
Прижала мати немовля до серця тісно.
Хай буде грець,тим що в нас  засіяли  зерно,
Зерно  кроваво-болісне і грізне.

Вже мокрий піт на плечах  виступа,
Душа холоне, серце не здається,
Прокляті нелюди, з посмішкою  сидять
Народний дух  для них- нова  фортеця.

Скриплять  фіртки, а пси на них гарчать
В людей не було, ще такого роздоріжжя
Біжать пани, аж запарі в штанах  киплять
Вже впале листя  стане накінець торішнім.

Червоні  ягоди калини  на снігу
Лежать на білім полотні, як те намисто
Два брата! Два народи ті! Замучені такі!
Хто зна, що з нами буде? Хто зна, що з вами вийшло?