Ако си готов за Любовта

Ирен Тодорова
Ако ме търсиш, ти ще ме  намериш,
в думите написани, в мълчанието.
Повярвай,  за нас все  още  има време…
а липсата е само оправдание.
Ще ме намериш, ако ме поискаш.
Дори да трябва в храм езически на жрица
да влезеш, да  поемеш  сляпо риска,
да ме потърсиш в пламъче на вощеница.
Да ме потърсиш във изплакана сълза,
в сълза преглътната, в сълза изтрита,
за мен да молиш падаща звезда
и да броиш листенцата на маргаритка.
И мантри ако трябва ще  редиш с любов.
И със любов във пътя ще  се взираш
Ще ме намериш, ако искаш и  ако си готов…
Защото аз съм тук, в теб…
А ти ме искай, за да ме намираш!

Колаж - Ирен Тдорова