З глибини

Виктор Рыбаков
З глибини
( по 129  псалму )

Коли  читаю  в  Біблії  псалмИ,
То  особливо  цей  мене  торкАє,
Бо  в  ньому  бідолашний  з  глибини,
У  розпачі  до  Господа  волАє.

Із  серця  глибини, взиває  він,
І  з  глибини  нещастя, із  безодні,
У  молитвах, не  встаючи  з  колін,
На  милість  уповаючи  Господню.

Благає, щоб  Господь  його  почув,
Хоч  він  у  беззаконнях  і  провинах,
І  щоб  на  них  уваги  не  звернув,
Бо  хто  тоді  спасеться, хто  не  згине.

Надіється  душа  його  і  жде,
Ще  більше  ніж  поранку  жде  сторОжа,
Що  Бог  пробачить, і  спасти  прийдЕ,
Бо  в  ньому  милість, каже   Слово  Боже.

І  зараз  наш  український  народ,
На  Бога  склав  усю  свою  надію,
І   вірить, що  поможе  нам  Господь,
У  ці  часи  пекельні  для  країни.

Бо  визволення  наше  тільки  з  Ним,
Від  прогріхів  своїх, і  цих  проклятих,
Із  Каїновим  знаком  ворогів,
Які  прийшли братів  своїх  вбивати.

25.02. 2022 р.