Загадки про крокусят-7 - 10шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

­­«ЗАГАДКИ  ПРО  КРОКУСЯТ»-7 – 10шт.
(продовження)

6* («маячки» + «сімейки»)

6.1.*
Квіти одиночні –
Ярко-жовті, сині –
Відкривають очі…
Хоч і поряд іній...

Та ж вони, маленькі,
Снігу не бояться...
Квіткові сімейки
На лужку рояться...

6.2.*
Одиночні квіти на коротких ніжках –
Дружать між собою... Сім’ями живуть...
І тому, можливо, в кучугурах сніжних
Першими із квітів весело цвітуть...

Пелюстки покриті воском... Від морозу...
Через те цім квітам і не страшний сніг...
То ж вони, маленькі, не роняють сльози...
А сміються дружно... Піючи весні!!!

6.3.*
Ні травинки, ні листочка...
Не прокинулась земля...
Тільки «маячок» в садочку
Запалила нам весна...

6.4.*
Ні листочка нема, ні травиночки...
І від сну не прокинувся сад...
А в снігах тріпотять вже стеблиночки
Чарівних квіточок-янголят...

Як малі «маячки» – світло зоряне(!) –
Мерехтять блиском сонця вони...
І намистом дзвенять... Чистим... Росянім...
І присвячують гімни весні!!!

6.5.*
Думав, що родився,
Мов сніжинка, білим...
А насправді крихта –
Полум’я свічі...

Різнокольорові
Пелюстки бутонів –
Жовті, сині, красні
«Маячки» вночі!!!

7* (в Англії – «лампочки в снігу» / «light bulb»
+ «сімейки» + «килими»)

7.1*
Паросток з землі росте...
А на ньому – квітка
Життєрадісно цвіте!!!
Поки ще сирітка...

Перша «лампочка» вона
На снігу колючім...
Жовто-сонячна... Ярка...
Мов «ліхтар», сліпуча!!!

Дуже скоро набіжать
Подруги та друзі...
Створять пряний аромат
На квітучім лузі...

7.2.*
Вони з’являються відразу ж після снігу...
І пробиваються крізь листя і траву,
Що взимку витримали холод, сніг і кригу...
Але пожухли!!! Не зустрінуть вже весну...

А квіти-крихітки – надій, наснаги повні!!!
До сонця тягнуть шовковисті пелюстки...
Неначе «лампочки» яскряться... Невгамовні!!!
Так, невеличкі і крихкі... Але стійкі!!!

7.3.*
Принесла весни дзвіночок
Квітка-крихітка духмяна...
І – ожив сумний лісочок!!!
Пісню заспівав весняну!!!

Ну, а квітка – посміхнулась...
Очі сонячні відкрила...
Сиротливо озирнулась...
І – сімейку запросила!!!

Сестри й подруги прибігли...
Спритно зграйкою розсілись...
«Лампочками» запалились...
Ліс півсонний оживили...

7.4.*
На клаптику землі, де сніг зійшов,
Весела зграйка квітів оселилась...
І килим склала – квітчаний покров,
Що барвами веселки заяскрився...

А квіти, наче «лампочки» цвітні, –
Засяяли усмішками яскраво...
І світ навколо – ніби прояснів!!!
Красивим став... Привабливим... Цікавим...

7.5.*
На полянці, рано вранці, повесні
Зграйки «лампочок» барвистих розквітають...
Життєрадісні! Яскраві! Чарівні!!!
В нас захоплення неждано викликають...

Ми милуємося ними... А вони –
Як ліхтарики, нам весело мигають...
Різнобарвні квіти-вогники весни
Про прихід тепла і світла сповіщають...