Що кохання?

Наталия Гучек
Скажи, скажи мені, що є кохання?
Ні, не скажу. Бо я цього не знаю.
Можливо, прогулянки до світання,
Коли коханий серцем пригортає?

Цього ще мало. Мало і весілля.
Можливо, що любов -- дітей ростити?
Це вже є плід. Саме ж воно -- як зілля,
Яке ніхто не вміє заварити.

Можливо, це є потяг без причини?
Це не завжди кохання. Маєш знати.
Я зрозуміла: це -- великі вчинки!
І це не все, хоч ближче набагато.

Це рішення, щоб попри все кохати?
Частково вірно. Та не вистачає...
А як же все до цілого зібрати?
А цього споконвік ніхто не знає.