Загадки про пролiску -2 - 10шт

Елена Палагута
Из альбома «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ ПРО ПРОЛІСКУ –
КВІТОЧКУ БЛАКИТНУ...»-2 – 10шт.
(продовження)

Акровірші про квіточки – «проліску» і «пролісок»:

«ПРОЛІСКА» (АКРО)
1*
П/ерша квіточка у лісі
Р/озквітає навесні...
О/бирає краще місце...
Л/егко розгрібає сніг...

І/скорки в очах блакитних
С/яють, наче небеса...
«К/оролева Лісу» квітка!!!
А/нгельська її краса!!!

2*
П/ро ліс розталий повесні
Р/озповідає юна квітка...
О/повістити хоче всіх
Л/аскаво, янгольські-привітно...

І/скриста й чарівна вона...
С/инь піднебесну любить... Дуже!!!
К/азкова лісова княжна!!!
А/, мов маля, з весною дружить...

3*
«П/ринцеса Лісу» називають
Р/озвідницю скарбів весняних –
О/шатну, витончену квітку,
Л/юбимицю весни младої...

І/ квіточка весну кохає!!!
С/инь піднебесся первозданну...
К/расу ожилих перелісків...
А/журність димки брунькової...

4*
П/ролісок – лісна галява –
Р/адо сонце зустрічає...
О/біймає квіти перші
Л/аскою, своїм теплом...

І/м’ячко своє дарує...
С/илі й стійкості навчає...
К/расоту дає казкову,
А/журовий блиск корон...

5*
П/рокидаючись, ліс першим квітам
Р/озкриває обійми свої...
О/чі сині наповнює світлом...
Л/истя поїть нектаром з роси...

І/мена їм лісні презентує...
С/ніг розтоплює на пелюстках...
К/оролівські корони дарує...
А/ромати вливає в серця!!!

6*
«П/ершоцвіт»... «Принцеса Лісу»...
«Р/озвідка весни нової»...
О/сь як квітку величають –
Л/юбу донечку весни!!!

І/м’я в неї – дивовижно!!!
С/лово «ліс» в його основі...
К/віточці оце приємно...
А/ весна – її хранить!!!

7*
П/ервісток весни нової
Р/озквітає на полянці...
О/зирається мрійливо...
Л/аски просить і тепла...

І/ весна – світ квітці дарить!!!
С/иньову небесну вранці...
К/расоту вінця зірчасту...
А/ромати... Все дала!!!

«ПРОЛІСОК» (АКРО)
8*
«П/роліском» зовуть галяву...
Р/івно також квітку кличуть –
О/повісника початку
Л/егендарної весни... Люблячої цвіт весни...

І/ тому – вгадати просто:
С/иня квітка-лісовичка...
О/ченята – лазурові...
«К/раплі неба» на землі!!!

9*
П/рокидається квітка блакитна...
Р/озсипає по лісу зіркі –
О/повісточки юного квітня...
Л/ісові вістоноші весни...

І/ ростуть квіточки на полянці...
С/онце пестить крихкі пелюстки...
О/бгортає теплом рано вранці...
К/віти – раді погожій весні!!!

10*
П/овесні, в лісу прозорім
Р/озквітає синя зірка...
О/ченята розкриває...
Л/аски просить у весни...

І/ весна – плекає квітку!!!
С/онячне проміння дарить...
О/бдуває теплим вітром...
К/вітка – припиняє сни!!!