Загадки про пролiску -3 - 10шт

Елена Палагута
Из альбома «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ ПРО ПРОЛІСКУ –
КВІТОЧКУ БЛАКИТНУ...»-3 – 10шт.
(продовження)

1*
Любить молода весна
Зірочки з небес зривати...
Чарами своїми зранку
В квіточки їх обертати...

2*
В лісі веснянім
Перший розцвів світлячок –
Квіточка синя...

3* («проліска» із «проліску»)

Квітка синя розквітає
На галявинах у лісі –
Тих, що «пролісками» кличуть...
І куди йдуть повесні

За найпершими квітками...
Про котрих складають п’єси –
Дивовижні та магічні...
Як про пасії весни!!!

Квітку цю із проліска
Називають «____________»... (проліска пролісок)

4* («проліска» у «проліску»)

Ця квітка сяє в проліску,
Неначе синя зірочка...
Її плекає сонечко...
І гріє вітерець...

А квіточка-красунечка
Жене зелене листячко...
Хоч сніг лежить у проліску...
І віє морозець...

На честь галяви-проліска
Зовуть і квітку «_________»... (проліска / пролісок)

5*
«Принцеса Лісу» називають
Цю зірочку блакитно-синю...
І дійсно – квіточка маленька
Панує в лісі навесні!!!

Тому що сніг лежить... І холод
Морозить лісову «пустиню»...
Та квітці першій – все однако!!!
Вона вітання шле весні!!!

6*
Підсніжником блакитним
Цю квіточку зовуть...
Росте вона у квітні!!!
Панує на снігу!!!

Мала й тендітна квітка...
Та горда і стійка!!!
Їй сонячні привіти
Шле молода весна!!!

7*
Виточені, граціозні
Квіти милі та маленькі...
Та, на диво, дуже смілі!!!
І відважні! І стійкі!!!

Їхні очі лазурові –
Неба віченька синенькі!!!
Що розсипали по лісу
Променистих світлячків...

8*
Первістки весни ці квіти...
Сильні духом! І сміливі!!!
Першими у бій вступають
З лютим холодом зими!!!

Серед снігу виростають...
Озираються мрійливо...
Будять всіх від сплячок зимніх...
І привіти шлють весні!!!

9*
Якщо прислухатися файно,
То можна тихий дзвін почути...
Що будить всіх від зимніх сплячок
У соннім лісі повесні...

Це в пролісках «зірки» блакитні
Стягнути прагнуть сніжні пута...
Їм, квіточкам свободолюбним,
Набридли вже зимові сни...

10*
Першій запах в повітрі з’являється
В лісі соннім, на перших галявинах...
Перші промені ясного сонечка
Зігрівають уперше квітки...

І бутончики – вперш прокидаються!!!
У піснях перших вперше прославлені,
Очі перших квіток розкриваються,
Дуже схожих на сині зірки!!!