Вiршики про пролiску -4 - 10шт

Елена Палагута
Из альбома «Казка Весняна»

«ВІРШИКИ  ПРО  ПРОЛІСКУ  –
КВІТОЧКУ  ВЕСНЯНУ...»-4 – 10шт.
(продовження)

1*
Проліска синя –
Квітка крихка і легка –
Квітня гостинець...

2*
Проліска перша –
Квітка весни лісова –
Квітня дарунок...

3*
Проліски перші
Даром безцінним весни
Ми називаєм...

4*
Квіти – ніжні і крихкі,
Та достатньо і стійкі...
Ці весняні діточки –
Синіх пролісок квітки...

5*
Перші проліски –
Чудо ніжне та крихке – \ диво
Дар квітневих днів...

6*
Проліска із проліску –
Першоцвітна квітка...
Першій вісник краю
Лютої зими...

Квітка загадкова
Повна тайн закритих –
Чарів піднебесся,
Сонця і весни!!!

7*
Край прийшов дрімоті
Й тиші лісовій...
Квітка синьоока
Вінчик тягне свій...

До небес... До сонця...
Хоче всім вона
Піти напівсонно,
Що прийшла весна!!!

8*
Прикрашає квітками узлісся
Чарівлива красуня-весна –
Зірочками з небесної висі,
Що наснились в засніжених снах...

Квіти ці – перші проліски... Сині...
В тон ясних лазурових небес...
І нехай на гілках сяє іній –
Час прийшов для весняних чудес!!!

9*
Тонкі, крихкі, але стійкі
Ці чарівні весняні квіти!!!
З’являються раніше всіх,
Щоб сонцю першими радіти...

Побачити останній сніг...
І попрощатися з зимою...
Почути перший дзвін струмків...
Й зачаруватися весною...

10*
Сама перша, сама ніжна
Квітка з назвою лісною...
Розквітає в лісі сніжнім
«Зоряною» синьотою...

Юна проліска надії
Дарить люблячим сердечкам...
І окрилює всі мрії...
І радіє зимній втечі!!!