Загадки про крокусят-11 - 5шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ЗАГАДКИ  ПРО  КРОКУСЯТ»-11 – 5шт.
(продовження)

12* (асорті про крокуси)

12.1.*
Разом із сімейкою квіточка мала,
Що цвіте «веселкою», на снігу зросла...
Сонцю посміхнулася... Молодій весні...
Тайних мрій торкнулася... Відійшла від снів...

А сім’я маляточок – нагадала нам
Милих янголяточок з «золотим» ім’ям...
Жовтооких «_________» , схожих на тюльпан, (крокусів) 
Називаєм часто ми іменем «_________»... (шафран)

12.2.*
Пробиваючись через сніги,
На найвищих хребтах гір засніжених,
Розцвітають маленькі квітки,
Що весна любить пестити й ніжити...

На букети зриваєм ми їх...
Бо вони душу радують весело...
Та не можна!!! Ці барвні квітки –
До Червоної Книги занесені!!!

12.3.*
Ніжні крильця тріпочуть несміло...
Та усмішка в очах – не згасає!!!
Квіточки це маленькі тремтливо
З-під зимових снігів виповзають...

Розкривають найперші бутони...
Пелюстки ніжні тягнуть до неба...
Веселяться!!! Хоч і напівсонні...
До душі квітам ласка квітнева!!!

12.4.*
Кожну пелюсточку вітер цілує...
Сонечко промені шле голубливі...
Краплі роси – чарівливо танцюють...
Як діаманти, блищать мерехтливо...

Квіти барвисті – турботу приймають
Від вітру, сонця й нового світанку...
Щиро взаємністю відповідають!!!
І про прихід сповіщають Веснянки!!!

12.5.*
Квіти радісні –
Мов веселка почуттів
В серці Весноньки!!!