Ёй

Славамир Адамович
Ёй
З ДН,фрэндэса  дарагая!
Ты сакавіцкая?Дык во:
хай абмінае дурняў зграя
цябе,Васпані, і злучво
з тым што,было,не абарвецца
ніколі,да астатніх дзён!
І гордая душа хай мкнецца
да неспазнанага,як звон
вясны штогоднай,наравістай;
як песьня жаўранка ўгары.
Ты ёсць, і мне твае маністы,
бывае,сьняцца на зары...

2018