Тарас Шевченко - из цикла Удовиця -27

Виктор Постников
27

Зацвiла в долинi
Червона калина,
Нiби засьмiялась
Дiвчина-дитина…
Любо, любо стало,
Пташечка зрадiла
I защебетала…
Почула дiвчина,
I в бiлiй свитинi
З бiленькоi хати
Вийшла погуляти
У гай на долину

             I вийшов до неi
З зеленого гаю
Козак молоденький
Цiлує,   вiтає
За руки  хватає

I iдуть по долинi
Тихою ходою
I йдучи спiвають
Як дiточок двоє !
Пiд ту калину
Прийшли, посiдали,
I поцiлувались.

Якого ж ми раю
У Бога благаєм ?!
 I cамi не знаєм !
Рай у вiчи лiзе,
А ми в церкву лiзем
Заплющивши очи:
Такого не хочем!
Сказав й я правду
То що з нею буде?
Самому завадить*,
А попам та людям
Однаково буде!

1849

* будет плохо - Прим. ВП