Абетка квiти та рослини - лiтера а

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– початок: вступ, літера А

0. ВСТУП / 1шт.

Ось «Абеточка» квіткова –
Чарівна і загадкова...
Літери – неначе квіти!!!
Слід їх пестити й любити...

1. ЛІТЕРА «А» / 4шт.

1.1.Форма «А»:
(дві рослини з’єднались верхівками и листочками посередині)

1* (кратко)
Дві рослини нахилились,
Посередині з’єднались...

2*
Дві рослини з’єднались верхівками...
Й посередині... «А» утворили!!!

3*
Дві рослини нахилились,
Посередині з’єднались –
Літеру, на «А» похожу,
Випадково збудували...

Про тремтячу Анемону
І Акацій Аромати,
Про цвітіння Абрикоси
І про Аґрус нагадали...

1.2. Квіти і рослини на «А»:

Анемона, Акація, Абрикоса (цвіт), Аґрус,
Амброзія, Айстра, Амариліс, Азалія, Алое
Аромат (квітів)

4*
На букву «А» – квіток багато!!!
Та мало знаєм ми про них...
Про їхні дивні Аромати
І вигляд гарний повесні...

Люблю Акації квітучі...
Таки духмяні! Чарівні!!!
В весільних платтячках... Блискучих!!!
Прозоро-білих, наче сніг...

І Анемони – незрівняні!!!
Пелюсточок тонкі шовки –
Зворушливі! І сонцесяйні!!!
Цвітуть, мов щастя острівки!!!

А білі квіти Абрикоси
На напівсонних гілочках –
Це Весноньки нової коси!!!
Квітки – без жодного листка!!!

І Аґрусу жовтенькі квіти,
Що люблять бджоли і жучки, –
Теж диво у веснянім світі!!!
Хоч непримітні і крихкі...

Амброзію не все ми любим...
Бо влітку це – бур’ян-трава!!!
Тому її ми просто рубим...
Без неї клумбочка – жива!!!

А ближче до дощів осінніх
Квітчасті Айстри тішать дух –
Ярке й нестримане цвітіння
Узори створює в саду!!!

Є ще розкішний Амариліс,
Що взимку квітне на вікні...
Похожий чимось на квіт лілій,
Що тайно плаче по весні...

Цвітуть Азалія з Алое
В кімнатних горщиках весь рік...
І радують нас красотою...
Їх любить кожен садівник!!!