Абетка квiти та рослини - лiтера б

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літера Б

2. ЛІТЕРА «Б» / 4шт.

2.1. Форма «Б»:
(гілочка + знизу коробочка бавовни + зверху гілочка-навіс)

1* (кратко)
Стебло, коробочка Бавовни
І зверху – гілочка-навіс...

2*
Стебло тонке і довге...
Коробочка Бавовни...
А зверху і праворуч –
Є гілочка-навіс...

Це – буква «Б» чудова!!!
Блискучий твір Бавовни!!!

3*
Букву «Б» створила бавно
Ніжна гілочка Бавовни...
Свій «бутон» пухнастий, білий
Притулила до стебла...

А стеблинка довгов’яза –
Над клубком «навіс» любовно
І турботливо створила...
Від негоди зберегла!!!

2.2. Квіти і рослини на «Б»:
Бавовна, Бузок, Береза, Барвінок
Братки, Брусниця (ягоди), Барбарис (плоди), Бегонія
Брунька, Бутон

4*
Бузок, Береза і Барвінок
Цвітуть красиво повесні!!!
І ловлять сонячне проміння...
І слухають пташок пісні...

На полечку Бавовна квітне...
Як мальви, ніжний цвіт її!!!
Ми рідко бачимо ці квіти...
«Коробочки» дають вони!!!

А ще блищать Бруньки й Бутони...
До сонця рвуться, в небеса!!!
І у весни младій в полоні
Творити прагнуть чудеса...

Братки знайомі нам улітку...
«Анюти віченька» вони –
Лілові! Сині! І блакитні!!!
Ти квітці в «очі» зазирни!!!

Брусничні ягідки дарує
Нам влітку чарівливий ліс...
А восени нас очарує
Намистом красним Барбарис...

Бегонія зустріне вдома...
У горщику... І у садку...
Позбавить від печалі, втоми
І туги зимнього сніжку...