Абетка квiти та рослини - лiтера в

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літера В

3. ЛІТЕРА «В» / 4шт.

3.1. Форма «В»:
(травинка + метелик збоку, склавши крильця)

1* (кратко)
На травиночці метелик,
Наче квіточка, сидить...

2*
На травиночці метелик,
Наче квіточка, сидить...
Крильця склав... Печалі щезли...
Буква «В» з’явилась вмить!!!

3.2. Квіти і рослини на «В»:

Волошка, Васильок, Верба, Вишневий цвіт, Вербена, Вівсюг (дикий овес)
Вінок / віночок
Віра, Вірність, ДоВіра

3*
На травиночці метелик,
Наче квіточка, сидить...
Тихо крильцями махає...
І травинці шепотить:

«Бачу, ти сумуєш, плачеш...
На очах сльоза бринить...
В долю, в себе ти не віриш?!.
Та всі – вірять повесні!!!

А давай-но ми з тобою
Разом створім букву «В»!!!
Встанеш прямо ти і гордо...
Я же – обійму тебе!!!

Пригадаємо ми квіти,
Що нам вірити дають...
Щиро, щедро і з любов’ю
Добрі нам привіти шлють...

Глянь, Волошка синьоока
Дружить з синім Васильком –
Символ Вірності, ДоВіри,
Віри в щастя та любов!!!

І Верба з Вишневим цвітом
Сяйвом почуттів святих
Світ чарують! Білизною
Пелюсток і мрій своїх!!!»

І послухалась травинка
Слів метелика свого...
Розпрямилась... Посміхнулась...
І – обійняла його!!!

Вийшла літера прекрасна,
Віру сотворила в щастя!!!

4*
Ми Вінок сплетемо з квітів...
Із Волошки і Вербени...
Вставим гілочки Вишневі...
І Вівсюга колоски...

Буде наш Віночок гарним!!!
Запашистим... І натхненним...
В ньому добре виглядати
Будуть крихітки-квітки!!!