Абетка квiти та рослини - лiтера э

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літери Е та Є

8. ЛІТЕРА «Є» / 5шт.

8.1. Форма «Є»:
(вигнута Е – вітер вигнув стебло з квіткою и двома листочками)

1* (кратко)
Схожа з літерою «Е»,
Тільки вигнута сильніше...

2*
Українська буква «Є» –
Схожа з літерою «Е»!!!
Тільки вигнута сильніше,
Та і трішечки кругліше...

3*
«Є» – на букву «Е» похожа...
Тільки вітерець легкий
Вже по-справжньому «ворожить» –
Вигинає всі квітки!!!

Стебла вже стоять не прямо...
Надто вигнуті вони!!!
Дугами стають неждано...
Видно, вітер – не легкий!!!

8.2. Квіти і рослини за участю «Є»:

Купальниця Європейська, Цикламен Європейський,
Копитник (копитень) Європейський

4*
Є прикметники у назвах
Самих різних квіточок...
Часто – по іменню місця,
Де був їхній «перший крок»...

Ось, наприклад, «Європейським» –
В честь Європи звуть цвіток...
Це, напевно, означає,
Батьківщина там його...

Є Копитник Європейський...
Європейський Цикламен...
І купальниця – туди же...
Європейських просить сцен!!!

8.2. Буква «Є» у діях квітки:

Розквітає, Зацвітає, Дарує, Танцює, Сяє, Дивує,
Кохає, Сумує, Радіє, Ллє аромат, В’ється, Грає росами

5*
...Букву «Є» у назвах квітів
Ми не часто зустрічаєм...
Та вона – відома крихтам!!!
Бо без неї – не живуть!!!

З нею квітка – виростаЄ!!!
РозкцвітаЄ... ЗацвітаЄ...
И красу свою даруЄ...
Цвіту створюЄ салют...

...В полі квіточка танцюЄ...
І радіЄ, і сумуЄ...
Сонячним промінням сяЄ...
Аромати щастя ллЄ...

В’Ється... І росою граЄ...
Граціозністю дивуЄ...
Бджіл, метеликів кохаЄ...
І натхнення в світ несе!!!