Абетка квiти та рослини - лiтера ж

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літера Ж

9. ЛІТЕРА «Ж» / 5шт.

9.1. Форма «Ж»:
(жучок = тільце з шістьома лапками
або:
кріп = стебло + квітка зонтикоподібна з трьома промінчиками зверху
+ два листочка зліва і справа, нахилених від середини до землі)

1* (кратко)
На Жука вона похожа,
Що всі квіти дуже любить...

Ще й на парасолю-кріп...

2* (кратко)
Життєрадісні рослини!!!
І жучки, що люблять їх...

3*
На Жука вона похож-ж-жа...
Що всі квіти дуж-ж-же любить...
І дзиж-ж-жчить над ними часто...
Звук дриж-ж-жачий видає...

4*
Буква «Ж» – на квітку схожа...
Мабуть, на звичайний кріп!!!
Той, що на городі має
Зонтикоподібний квіт!!!

На стеблі він «парасольку»
З трьох «промінчиків» розкрив...
А листочки до земельки –
Наче ніжки, опустив...

9.2. Квіти і рослини на «Ж»:

Жовтець їдкий, Жасмин, Жоржина, Журавлина

5*
Жовтець їдкий... Жасмин... Жоржина...
І на болоті Журавлина...
Це – Життєрадісні рослини,
Що починаються на «Ж»!!!

І кожна з них – чудова! мила!!!
Жучками й бдЖолами любима!!!
Хіба що лиш Жовтець їдучий –
Від комашин квіт береже...