Абетка квiти та рослини - лiтера з

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літера З

10. ЛІТЕРА «З» / 6шт.

10.1. Форма «З»:
(дві дуги = два «гімнастичних містка» від двох квіточок
або:
два листочка, зігнутих півколом
або:
дві травинки, зігнути півколом)

1* (кратко)
Дві дуги – як два «місточка»
Від гімнасток-квіточок...

2*
Дві квітки граціозні та прекрасні
«Місточки» утворили, мов гімнастки...
А ми і озирнутися не встигли,
Як дві дуги нам букву «З» зробили!!!

3*
Дві Закоханих травинки
Захотіли поряд бути...
Потягнулися наЗустріч...
Утворили дві дуги...

Вийшла літера лежача –
Дві травиночки Зігнути
Букву «З» нам Збудували...
Ось таки вони «Зірки»!!!

Мабуть, це були листочки...
Все одно... З’явилась «З»!!!

10.2. Квіти і рослини на «З»:

Звіробій
Зелене листя, Зонтикоподібний цвіт
Запах, Запашистий, Земля

4*
У Землі ростуть рослини...
Матінка для них вона!!!
І в лісочках, і в долинах
Мати для квіток – одна!!!

5*
З літерою «З» у квітів
Є Земля, як рідна мати...
Запахи... Зелене листя...
Зонтикоподібний цвіт...

Зірочки вони небесні,
Що спустилися на Землю...
Загубити їх не дайте!!!
Пестьте квіти! І любіть!!!

6*
Запашистий Звіробій
Виріс на квітучім лузі...
Як господар світовій!!!
Хоч усі навколо – друзі...

«Зірочкою» уявив
Он себе... З зірчастим блиском...
І всім квітам заявив:
«Небеса – моя колиска!!!»

Та хтось «Зірочку» зірвав...
Щоб занести в «трави-ліки»!!!
Гарним «лікарем» він став –
Для недужої печінки...