Абетка квiти та рослини - лiтера и

Елена Палагута
АБЕТКА 
«КВІТИ  ТА  РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літери И та Й

11. ЛІТЕРА «И» / 10шт.

11.1. Форма «И»:
(цвіток на коліні тягне листочок вгору, пропонує руку й серце
+ квітка стоїть і тягне листок вниз, назустріч листочку цвітка) 

1* (кратко)
Руку й серце пропонує
Квіточці цвіточок юний...

2*
Перед квіточкою-пані 
На коліно став цвіток...
Руку запропонував їй...
А точніше – свій листок...

Квітка теж лист простягнула...
«Так...» – шепнула від душі...
Разом квіти посміхнулись...
І – створили букву «И»!!!

11.2. Одна із функцій букви «И»:

3*
Із «однини» ця буква
Творить «множину»...

4*
Чарівно й просто –
Із «однини» ця буква
Творить «множину»!!!

5*
Квіточка плюс квіточка –
Стануть квіточкИ!!!

6*
Квіточка до квіточки –
Створиться букет!!!

7*
Була одна лиш квіткА...
ЛисточоК сиротливий...
І одинока гілкА...
Не вистачало «И»...

Тепер – квіткИ нарцисів...
І гілочкИ берези...
ЛисточкИ для декору...
І котикИ верби...

Букет – пасхальний майже –
«И»-буква сотворила...   
Була одна лиш квітка...
А став – БУКЕТ! КвіткИ!!!

11.3. Квіти і рослини за участю «И»:

Абрикоса, Амариліс, Вишня, Жито, Мати-й-мачуха, Ліщина, Обліпиха і т.ін.
Стеблина, Листок, Листя, Листочок, Квіти, Вінчик, Бутончик
Рослина, Травинка, Росинка

8*
У кожної частинки
Квіткової рослинки,
В найменнях їхніх дивних –
Є гарна буква «И»!!!

9*
СтеблИна... КвіточкИ на ній...
Зелене та блискуче лИстя...
А ще бутончИкИ малі...
І сонячні росИнкИ-іскрИ...

Розкрила квітка пелюсткИ...
І притулилась до травИнки...
Дивись, чудова буква «И»
Є в назві кожної рослИнки!!!

10*
У середині наймення
Багатьох відомих квітів
Ієрогліф «И» займає
Місце важне і помітне...

Ось, наприклад: абрИкоса,
амарИліс, вИшня, жИто,
матИ-й-мачуха, ліщИна,
обліпИха і так інше...