Абетка квiти та рослини - лiтера й

Елена Палагута
АБЕТКА 
«КВІТИ  ТА  РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літери И та Й

12. ЛІТЕРА «Й» / 5шт.
(цвіток на коліні тягне листочок вгору, пропонує руку й серце
+ квітка стоїть і тягне листок вниз, назустріч листочку цвітка
+ над ними весільний піввінок)

12.1. Форма «Й»:

1* (кратко)
Буква «Йот» на «И» похожа...
Плюс весільний  піввінок...

2*
Буква «Йот» на «И» похожа...
Тільки вже весіллям «пахне»!!!
Бо закохані готові
Одягнути піввінок...

3*
Руку й серце пропонує
Квіточці цвіточок юний...
А над ними птах тримає
Квітчаний напіввінок...

12.2. Квіти і рослини за участю «Й»:

Мати-й-мачуха, Айва, Едельвейс альпійський

4*
Буква «Йот» – стояти любить
У середини наЙмення
Чарівних весняних квітів:
Мати-Й-мачуха, аЙва...

Навіть едельвеЙс альпіЙскьиЙ
Тричі виділів їй місце
У своєї гарній назві!!!
З нею – ось такі дива!!!

5*
...Буква «Йот» стоїть в кінцівці
У прикметників до квітів,
Що сезони позначають,
Місце, колір и красу...

З нею їхній цвіт – красивиЙ,
ЕлегантниЙ, граціозниЙ...
БілиЙ, жовтиЙ, красниЙ, синіЙ...
РадісниЙ і ллючиЙ сум...

...Квіт – весняниЙ, зимніЙ, літниЙ...
МіжсезонниЙ і осінніЙ...
Польовий, садовий, хатніЙ...
ЛуговиЙ і лісовиЙ...

ЧарівливиЙ він, чудовиЙ...
ПроменистиЙ і яскравиЙ...
ЗапашниЙ і ароматниЙ,
І пожухлиЙ, і живиЙ...