Абетка квiти та рослини - лiтера i

Елена Палагута
АБЕТКА 
«КВІТИ  ТА  РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літера І

13. ЛІТЕРА «І» / 8шт.

13.1. Форма «І»:
(маленька квітка чи бутон + довга і тонка стеблина)

1* (кратко)
Маленька квітка чи бутон
Та довга і тонка стеблина...

2*
Скромна квітка на стеблинці...
Без листочків, та з корінням...

3*
Скромна квітка на стеблинці,
Без листочків, та з корінням,
Оселилася в садочку...
Непомітна... І крихка...

Букву «І» для нас явила...
Без розкішного цвітіння!!!
Та ця буква, наче злато, –
«Дорога, хоч і мала»!!!

13.2. Квіти і рослини на «І»:

Ірис \ півник Іван-чай \ кипрей, Іпомея (в’юнок),
Іван-да-Мар’я \ марьянник дібровний

4*
Є квіточки, що букву «І»,
Обожнюють найбільше...

5*
Є квіточки, що букву «І»,
Обожнюють найбільше...
Ця літера – початок їх!!!
Граційна... І затишна...

Розкішний Ірис квіт дає
В травневому садочку...
Красиво, пишно він цвіте!!!
Пасхально! Непорочно!!!

А в червні серед літних трав
Іван-чай розквітає...
І на рожевих пелюстках
Всіх «зайчиків» збирає...

З ним поряд Іпомеї цвіт
В’юночки розкидає...
Квіткам кипрея шле привіт...
І від усмішок сяє!!!

6*
В дібровнім лісі, у струмка
Росте Іван-да-Мар’я...
І це – не різних два цвітка!!!
Двох кольорів зростання!!!

Один з них – жовтий... Сонця жар!!!
А другий – ярко-синій...
Златого літа щедрий дар –
Як прапор України!!!

13.3. Частини, характеристики, вироби із квітів з участю «І»:

Квітка, Квіти, Квіт, Квітіння
Цвіт, Цвіток, Цвітіння
Вінчик, Колір, Вінок \ віночок

7*
Багато квіткових «частин»,
Що літеру «І» дуже люблять...

8*
Багато квіткових «частин»,
Що літеру «І» дуже люблять...
Запрошують в гості її...
Вітають... І ніжно голублять...

Це – квІточка, квІти і квІт...
ЦвІток, цвІт та їхнє цвІтІння...
І колІр вІночка із них...
І вІнчик окремий... Невинний...