Гукаю вясну

Николай Богданов 6
Пара вясенняя настала,
Ды дзе ж вясёленькі калеж?
Прырода ўсё цепла чакала,
Светла і радасці,але ж.
Жаўрук не чуцен у вышыні,
Зусім маркотна ў лясах.
Грак не парушыў цішыні,
Каткі пад снегам на вярбах.
Мяце завея на палях,
Мароз пужжае ноччу.
Затрымаўся недзе птах,
З поўдня ён не кажа вочы.
Выходзім ўсе гукаць вясну,
Досыць ёй пад снег хавацца.
Даволі ўсёй прыродзе сну,
І людзям час за справы брацца.