Абетка квiти та рослини - лiтера б, доп

Елена Палагута
АБЕТКА 
«КВІТИ  ТА  РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– доповнення до літери Б

2. ЛІТЕРА «Б» / доповнення – 5шт.

2.3. Частини квітки та інші слова с участю «Б» на тему «квіти»:

Бадилина / Бадилля, Стебло / стеблина
Біологія / Ботаніка
Березень / Береза / Березовий сік / Березовий гай
Буратіно / дерев’яний хлопчик

5*
Має квіточка частину,
Що кохає букву «Б»...
Це – стеБло!!! (Або стеБлина...)
З виду – ніжне та слабе...

Та тендітна Бадилина
Витримати може все!!!
Буйний дощ... І вітер сильний...
Холод, сніг... Їй все одне!!!

Держаться на неї квітки...
Задля них живе стеБло!!!
Радо тягнеться до світла...
І дарує їм тепло...

6*
Біологія – це всіх наук сукупність,
Що досліджують усе в живій природі...
І старанно та ретельно нас навчають
І любити все живе, і берегти!!!

До наук вона належить природничих...
Всі знання там про рослини і тварини
Набираються й приводяться в систему...
Щоб в життя могли ми впевнено іти!!!

7*
В Біології окрема є наука
Про рослини, що існують на Землі...
Це – Ботаніка! Така «цікава штука»!!!
Про дерева, чагарі та квіточки...

Там досліджують історію, Будову,
Біосферну роль, корисність всіх рослин...
Їх збереження... І охорону флори...
Щоб рослини вічно радість нам несли!!!

8*
Буква «Б» свій місяць має...
«Березнем» його зовуть...
Всі Берези розквітають!!!
Сік Березовий дають...

Плачуть повесні Берези,
Лиш зимовий зійде сніг...
Весноньки це чисті сльозі!!!
Перші опісля відліг!!!

Гай Березовий в цю пору –
Оживає... І шумить,
Начебто зелене море...
І сережками тремтить...

Березень Берези любить...
Світло дарить їм, тепло...
І леліє, і голубить
Кожен крихітний листок...

9*
...Буратіно славний –
Хлопчик дерев’яний –
Плаче на листочку
Лілій водяних...

Татів він пестунчик...
І шукає ключик!!!
Та незвичний ключик,
А із золотих!!!

...Любить він Мальвіну –
Чарівну дівчину...
Та її цікавлять
Тільки квіточки!!!

Мабуть, для дівчиська
Славному хлопчиську,
Що таємно любить, –
Квіти принести?!.