Можеше да е важно, но не е

Ирен Тодорова
"Ако не дойдеш, не е важно. Щеше да бъде важно, ако беше дошъл."
Йоздемир Асаф

Няма те.  Е… не е важно.
Щеше да е много важно
да  дойдеш и нежно устни  долепиш,
да прегърнеш или пък целунеш жадно,
деня си с мене споделиш,
да прошепнеш нещо тайно,
да изрецитираш или да напишеш стих,
да се  се срешнат погледите уж случайно.
 звездите заедно да преброим,
да  получа сърцебиене,
защото си дошъл при мен  спонтанно…
Да щеше да е важно ,
а сега -  не е.