Ассорти стихов весенних-2 - 10шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«АСОРТІ ВІРШІВ ВЕСНЯНИХ»-2 – 10шт.

1*
Плаче-заливається соловей в садку...
Почутливу пісеньку піє в холодку...
Там, де ружа трепетна на кущу росте...
Де любов з’являється... Й квіткою цвіте!!!

2*
Небо сповнюється світлом...
Рожевіє... Золотіє...
Заливається рум’янцем...
І спалахує вогнем...

Діамантові росинки
Сяють, мов небес сльозинки...
І своїм яскравим сяйвом
Все затьмарюють сумне...

3*
Жодна хмаринка у сяючім небі
Нам не затьмарює чисту блакить...
Птахи наспівують оди хвалебні...
Сонця проміннячко сміхом дзвенить...

Серце співає... Душа золотіє...
Радісні, чисті й щасливі думки...
Квіточка кожна про весноньку мріє...
І розкриває бутони свої...

4*
Сходить сонце... Від променів ніжних
Рум’яніє небесна блакить...
І червоно-рожевим світінням
На півсонних гілках мерехтить...

Прокидаються квіти в садочку...
Сонця промені ловлять з небес...
Розкривають бутони й листочки...
І чекають весняних чудес!!!

5*
Світло місяця нового
Крізь гілля дерев проходить...
Відблиски його проміння
Мерехтять по всій землі...

Наче дороге каміння,
Грають у нічних росинках...
Самоцвітами яскряться
На смарагдовій траві...

6*
Сон зимовий ще в лісі панує...
І засмучує душу його...
Робить простір сумним і похмурим...
Не впускає весняне тепло...

Тінь глибокого суму гуляє
По засніжено-соннім гілкам...
Та вже юні бруньки тайно сяють...
І дають відсіч танучим снам...

7*
Стрепенулись квіти перші...
У прозоро-темнім лісі...
І розправили листочки...
І розкрили пелюстки...

Щиро й дзвінко засміялись...
Посміхнулися узліссю...
Розплескали по полянці
Аромат весни п’янкий...

8*
Золотаве листя кущик
З задоволенням підставив
Під дзвінкі дощові краплі...
І – замріяв!!! Про весну...

Осінь теж красива... Дивна...
Та весни політ – час слави!!!
Для квіток... І для листочків...
Особливо після сну...

9*
Розтулили квіти
Юні верболози...
Делікатні... Білі,
Наче перший сніг...

Сонцю посміхнулись...
І щасливі сльози
Заіскрились мрійно
На очах сумних!!!

10*
Чудовий ранок...Тихий... Росний...
Вже сонце ясне пригріває...
І висушити роси прагне...
На травах, квітах, бур’янах...

Усе в садочку зеленіє...
Радіє сонцю... І чекає
На чудеса – казкові, дивні –
Що подарує всім весна!!!