Ассорти стихов весенних-3 - 10шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«АСОРТІ ВІРШІВ ВЕСНЯНИХ»-3 – 10шт.

1*
Листя будь-якої квітки –
Як пластиночки зелені...
Делікатні... І тоненькі...
Навіть іноді крихкі...

Для рослин вони – важливі!!!
З ними квіточки – веселі!!!
Вільно дихають... Сміються...
І яскряться, мов зірки!!!

2*
Сніжно-біла зима снігом світ замела...
Чистоту принесла і порядок...
Тихий спокій в серцях... Блиск надії в очах...
І нових справ успішний початок... / Справ весняних

3*
У хмарах сонечко заснуло...
Вуаль засніжених садів
Сумна, не хоче блискотати...
Лиш віє загадками снів...

Та на полянці, біля саду,
В кущах квітучої верби
Пухнасті «котики» сміються...
І світ рятують від журби!!!

4*
Білосніжним покривалом
Вкрила світ зима морозна...
Ліс і сад відпочивають...
І сумно, тихенько сплять...

Перший сніг морозить душі...
Холод викликає сльози...
І торкається рум’янцем
Щік дівчаток і хлоп’ят...

5*
Щаслива зірка у ночі на небі зійде...
Плесне в омріяне Веснянкою кохання
Надії світло... Почуттів нових проміння...
І увіллє в нього зірчастих мрій тепло...

Знов повінчає нас Весна з цвітінням квітів...
З красою їхньою – казковою, святою...
На крилах ніжних пелюсток нам дух підніме...
Створить в серцях замерзлих щастя і любов...

6*
Зіщулились від вітру злого
Листочки молоді та ранні...
Зелені кущики вишневі
Згорнули перші квіточки...

І тільки проліска блакитна
Яскрить блискучими листками...
Красується на сонці гордо...
І не боїться вітру! Ні!!!

7*
У білосніжній вишиванці
В садочку мріє абрикоса...
Її напівпрозорі віти
На сонці росами бринять...

Вона вся сяє!!! А світанок
Фарбує їй біляві коси
У колір зоряно-рум’яний...
Покращує її наряд!!!

8*
...Знов білосніжна заметіль...
Знов пурхають сніжинки...
Мороз малює на вікні
Ажурні павутинки...

Сховалось сонце в хмарах десь...
Співає вітер сумно...
Веснянка в казку не веде...
Замовкли серця струни...

...Та не бажає дух журбу
Леліяти й творити!!!
І ми – зриваємо вербу
З опушенням на вітах!!!

Ах, як зворушливі, м’які
Ці «котики» вербові –
Блискучі віти! І бруньки!
І квіточки махрові!!!

9*
Злови сніжиночку пухнасту
І потримай її в долоні...
Нехай вона навіє казку
Для серця ніжного твого...

Щасливі сльози хай заграють
В очах смарагдово-зелених...
Хай все навкруг чарує душу,
Вливає в неї лиш тепло!!!

10*
Йде Красунечка-Весна...
Розсипає квіти гарні...
Прикрашає зелень трав...
Творить небеса безхмарні...

Дарить дзвінкість срібних струн
Серцю, що співає гімни...
Чисті ноти юних мрій...
І надій акорди дивні...