Абетка - доп. -2 до буквы Б

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– доповнення-2 до літери Б

2. ЛІТЕРА «Б» / доповнення – 2шт.

2.3. Частини квітки та інші слова с участю «Б» на тему «квіти»:

Будова квітки

Бур’ян / Бур’янець / Бур’янчик / Бур’янюка
/ Бур’янина / Бур’яниння / Бур’янистий

1*
...Будова квіточки – цікава!!!
Вона – рослина трав’яниста...
Стебло є в неї... Мабуть, гілка...
Це – квітконіжка... Ось її...

А на кінці стебла – віночок,
Котрий сидить у квітколожі...
А в ньому – маточка, тичинки
І пелюстки навколо них...

...Забарвлення віночка – різне...
Воно є бліде... Є яскраве...
Це – найпомітніша частина...
І в неї – саме головне!!!

Бо там народжуються дітки –
Потомство цього виду квітки...
А таїнство усіх процесів –
Пізніше кожен з вас збагне...

2*
...Бур’ян – така рослина згубна...
Шкідлива на культурних нивах...
Що зріст приглушує, вбиває...
Несе загрозу для полів...

Його ми полем на городі...
І на полях... Та він зрадливо
Знов виростає, квітне пишно...
І шастає по всій землі!!! Поширюється по землі...

...Його ми трішечки боїмось...
Бо з ним – завжди сапа в роботі!!!
Мозолі на руках не сходять...
Багато часу тратим ми...

Багацько і зусиль потрібно
На то, щоб з бур’яном боротись...
Такі ось небажані гості!!!
Засмічують усе вони!!!