Ассорти стихов весенних-5 - 10шт

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«АСОРТІ   ВІРШІВ  ВЕСНЯНИХ»-5 – 10шт.

1*
...З пелюсткових метілей веснянка 
Нам ажурний орнамент сплітає...
І над тихою водною гладдю
Розсипає феєрію снів...

Вітерцем несподіваних казок
До небес яснозорих злітає...
В зачарованім замку небеснім
Творить сяйво майбутніх часів...

...Вниз по крапельці мрії спускає...
Хоче виткати Квітку Любові –
З діамантових рос, первоцвітів
І проміння нової зорі...

Жар своєї душі в сни вливає...
І чуття світосяйні, шовкові...
Щоб серця навесні оновити
І укрити від зимніх вітрів...

2*
...Модна сукня – яскрава, «в горошок»...
У волоссі – перлини та квіти...
Туфлі – на височенних підборах...
А на шиї – квіткове кольє...

Погляд – ясний, відкритий, мрійливий...
Губі – сяючи, ніжних відтінків...
І рум’янець – легкий, натуральний,
Наче світло небес зореве...

...Це – Весна! Молода! Сонцесяйна!!!
З томним подихом свіжого вітру,
Чистим сяянням рос кришталевих
І чарівністю юних квіток!!!

Наче вийшла вона з чудо-казки...
І розсипала квіти по вітам...
Ароматні весняні надії
Заплела у шовки пелюсток...

3*
Йде весна запашна та насичена
І любов’ю, і щастям, і квітами...
Сяйвом сонячних мрій закосичена...
І чуттями, теплом оповитими...

4*
Йде весна чарівна... Позолочена
Сяйвом сонячних мрій... Щастям... Квітами...
Почуттями новими оточена... 
І любові яскравими митями...

5*
Йде весна молода... Сонцем сяюча...
Красотою квіток перших вражена...
В піднебессі мрійливо літаюча...
І намистом з росинок прикрашена...

6*
Йде веснянка... З цвітінням повінчана...
І небесним промінням озорена...
Розквітаючим щастям помічена...
Чарівною любов’ю оточена...

7*
У садку весняному
Тріпотять тюльпанчики...
Дихають тихісінько...
Весело ростуть...

З нитей сонця зіткані
Квітів сарафанчики...
В них – малі Дюймовочки,
Як в раю, живуть...

8*
Витягнулась віта...
І червоний китяг
Аж горить-палає
Зоряним вогнем...

Це калина красна
Дозріває рясно...
І сльозами сяє
Під дрібним дощем...

9*
Темний ліс ще дрімає тихенько...
А по стомленій снігом землі
Розливаються чари весінні...
І в кущах – піють знов солов’ї...

Хмелем квітів душа оповита...
Ворушаться на вітах бруньки...
І, росою пестливо умиті,
Розкриваються перші листки...

Розливається світло по саду...
Починають дерева цвісти...
Кожен кущ посміхається радо
Розквітаючій юній весні!!!

10*
Поринь в ранкову прохолоду...
Насолодися цвітом яблунь...
Його чудовим ароматом...
І сяйвом білосніжних мрій...

Тобі сподобається ранок...
Зірви же віточку духмяну!!!
Нехай вона милує око
На фоні ясної зорі!!!