August 1968 W. H. Auden - RUS

Dim
The Ogre does what ogres can,
Deeds quite impossible for Man,
But one prize is beyond his reach,
The Ogre cannot master Speech:
About a subjugated plain,
Among its desperate and slain,
The Ogre stalks with hands on hips,
While drivel gushes from his lips.

______________

суть людоеда - людоед,
которой ты - сплошное “нет”,
но в чем ему не повезло -
со словом не умеет зло.
и вот - равнина, царство тьмы,
где кровь и боль - сплошные мы,
зло торжествует, подбочась,
и с губ его стекает грязь.