Мадони в берцях та х б

Леонид Валериевич Жмурко
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Вдивляюся в жінок обличчя
на фото, відео в інеті,
і серце рветься в протиріччі:
весна ж бо, милі, на планеті!

Прекрасна та чарівна кожна -
тендітні риси, стать та врода,
а погляди... Втонути можна,
як у Потопа бурних водах.

Вам личили б плаття цвітасті
та на підборах туфлі модні,
кохання б личило та щастя!..
Ви ж в берцях і х/б сьогодні.

Бушлати, «броніки», погони,
в руках не квіти... Грізна зброя!
Молюсь, українські мадонни,
вертайтеся живі із бою
на зло смертям! Ви ж берегині
землі своєї, дому, роду,
пораненої України,
що б’ється за свою свободу!..

На фото в берцях та бушлатах,
в руках АК, ПК стискають...
Вертайтеся живі, бо в шафах
невдівані плаття чекають.
.

збiрка ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ, 2016-2022