На оттаявшей лужайке... - пер. с рус. яз

Елена Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«НА  РОЗТАНУТІМ  ЛУЖКУ...»

...Ось вже перший промінь сонця
Невеликий пригір ніжить...
Шепче солодко-призовно,
Як весняний вітерець...

Блиском падає на віти...
На травиночки пожухлі...
Квітнучи нагрітим світлом,
Світ фарбує, мов митець...

...На розтанутій галяві
Крихітний, крихкий росточок
Делікатно і дбайливо
Він пробуджує від сну...

Той – блідий, слабенький дуже –
Хоче стиснутись... Накритись...
Від злих поглядів сховатись...
Та... Вже чує він весну!!!

...Паросток – по міліметру
Пробивається до сонця!!!
З кожним днем стає сильніше
Й впевненіше у собі!!!

Наближаючись до цілі –
Недосяжної, важкої –
Він з полегшенням зітхає...
Довіряється судьбі...

...Сонечко світить яскраво...
Пробирається в бутончик...
Заливає світлом очі...
І дитячий дарить сміх...

Розпушити квітка прагне
Вії... Бархатні... Злотисті...
Серцевинку відкриває...
І голівку тягне ввись...

...На галявині осяйній
Крокус першим розквітає!!!
Прикладом своїм геройським
Надихаючи усіх!!!

Інші квіточки до часу
У колисках сплять солодко...
Та тепліше трохи стане –
Зацвітуть в садочку всі!!!


P.S.: Перевод с русского языка на украинский...
ИСХОДНЫЙ ТЕКСТ:

«НА ОТТАЯВШЕЙ ЛУЖАЙКЕ...»

...Вот уж первый лучик солнца
Небольшой пригорок нежит...
Шепчет сладостно-призывно,
Как весенний ветерок...

Блеском падает на ветви...
На пожухлые травинки...
Зацветая светом тёплым...
Пухом нежным, словно вздох...

...На оттаявшей лужайке
Хрупкий, крохотный росточек
Бережно и деликатно
Пробуждает ото сна...

Очень слабенький тот, бледный...
Хочет съёжиться... Накрыться...
Спрятаться от злобных взглядов...
Но... Зовёт его весна!!!

...К солнцу он по миллиметру
Пробивается упорно...
С каждым днём сильнее, крепче
И уверенней в себе!!!

Приближаясь к тайной цели –
Трудной, но такой желанной(!) –
С облегчением вздыхает...
Доверяется судьбе!!!

...Солнце нежно светит, ярко...
Пробирается в бутончик...
Взор цветочка ослепляет,
Вызывая детский смех!!!

Распушает он реснички...
Бархатистые... Златые...
Сердцевинку открывает...
И головку тянет вверх!!!

...Он на солнечной полянке
Самым первым расцветает...
Героическим примером
Вдохновляя всех вокруг!!!

Остальные же до срока
Дремлют сладко в колыбельках...
Но вот станет чуть теплее –
Вылезут и зацветут!!!

(© Copyright: Елена Буторина-Палагута, 2012
Свидетельство о публикации №11202261145)

© 26.02.2012г. Елена Палагута
Свидетельство о публикации: izba-2012-513964